PUNTO
PUNTO
PUNTO

ALAPÁR: 3.645.000 Ft

Külső
A Punto 2013-nál a belső és külső új értelmet nyer. A modellt úgy tervezték, hogy minél jobban megfeleljen a vezető igényeinek. A Punto 2013 a legmodernebb és legegyszerűbben kezelhető technológiát kínálja és minden körülmények között maximális biztonságot, alacsony üzemanyag-fogyasztást és a környezet kímélését garantálja.
Az agilis, dinamikus Punto 2013 az eleganciát és sportos jelleget a személyiségét kiemelő részletekkel kombinálja. Az orr-részen még figyelemfelkeltőbbek a nappali fénnyel ellátott fényszórók a legömbölyített ködlámpákkal, vagy a módosított lökhárító a személygépkocsi még nagyobb védelméért. Az autó hátulján a lámpák magasan vannak elhelyezve, amelyeknek köszönhetően az autó jobban látható, szélesebbnek és erőteljesebbnek tűnik.
Lenyűgöző Fiat Punto design!

Belső
A szépség és kényelem vezette a belső design alkotóinak kezét. Ez az új Punto 2013 belső terére elfogadott legfőbb alapelv, mely garantálja az élményteli utazást. Új és vonzó felszereltségekből választhat.

Felszereltség
Könnyen használható. Ez az Easy verzió: vonzó és a praktikusságot kedvelőknek is megfelel.  Az alapfelszereltség többek között tartalmazza a klímaberendezést, az elektromos első ablakokat, ABS-t, BAS-t és a Dualdrive szervokormányt. Egy gépkocsi, amely tudja, hogyan váljon minden nap hasznossá.

Utazás és tér
A Punto 2013 modell fejlesztésénél alkalmazott innovatív műszaki megoldások hozzájárultak a modell maximális kényelmének biztosításához. Ez a gyakorlatban alacsonyabb zajszintet, kevesebb rezgést, jobb úttartást, könnyű irányíthatóságot, hatékonyabb klimatizálást és térkihasználást jelent.
A  tömítésekhez használt zajtompító poliuretán hab és a legújabb technológiák alkalmazása a kabin zajszigetelést jelentősen javította. A gépjármű teljes zajkibocsátás a legújabb normáknak megfelelő szívó és kipufogó rendszer konstrukciónak köszönhetően csökkent.
Az új kerékfelfüggesztés csökkenti az egyenetlen útfelszínnel kapcsolatos rezgéskat.
A Punto 2013 modellnél nagyon könnyen beállítható a gépkocsi ideális beltéri hőmérséklete, mégpedig a kabinban elhelyezett 11 légbefúvónak, és a klímarendszernek köszönhetően, amely ideális körülményeket biztosít az utazáshoz. A kényelmes utazás a rendelkezésére álló - a Punto 2013 által tényleg nagyvonalúan -  biztosított tértől is függ.

TECHNOLÓGIA

Blue&Me
Könnyebb és biztonságosabb kommunikáció a gépkocsiban
A Blue&Me™ biztonságos kommunikációt és szórakoztató utazást biztosít a Fiat és a Microsoft együttműködésének eredményeként.
A hangutasításoknak köszönhetően a Bluetooth segítségével csatlakoztatott telefonját könnyen kezelheti, anélkül, hogy a kormánykerékről levenné a kezét. A Blue&Me™ segítségével könnyen fogadhat hívásokat, kezdeményezhet telefonkönyvéből hívásokat, meghallgathatja a bejövő szöveges üzeneteket és természetesen az USB vagy AUX bemenetekből MP3 formátumban zenét is hallgathat.
A Blue&Me™ a Bluetooth technológiával felszerelt modern telefonok többségével kompatibilis.

Telefonkihangosító rendszer
A kihangosító rendszer a Blue&Me™ része, amely speciális technológiát használ hangjának felismeréséhez hosszadalmas beállítások nélkül.
A  telefon Blue&Me™ rendszerrel való párosítását követően  hangutasítások segítségével azonnal fogadhatóak a telefonhívások és hívhatóak a telefonkönyvben található névjegyek. A Blue&Me™ -nek köszönhetően tökéletesen uralja a telefonját, anélkül, hogy kezét levenné a kormányról, mivel a műveletek többsége hangutasítások segítségével elérhető.
A Blue&Me™ -vel akár 5 különböző telefon párosítható,  tehát a vezetőváltás már nem jelent tovább probélmát a gépkocsiban. Több telefon egyidejű meglétének esetén a gépkocsiban az utoljára csatlakoztatott kerül kiválasztásra.

SMS üzenetek olvasása
A Blue&Me™ beállítható úgy, hogy az SMS üzenet beérkezése után azt felolvastathatja.  A rendszer a rövidítések és hangulatjelek értelmezésére is képes. Ennek öszönhetően amíg ön vezeti az autóját, az SMS üzenetek fogadása teljesen biztonságos (kiejtés az angol nyelvtannak megfelelően).

Zene és  a Blue&Me™
A Blue&Me™ -nek köszönhetően MP3, WMA és WAV formátumokban hallgathat zenét. Elég a zenefájlokat tartalmazó USB-t a középkonzolon  található az aljzatba csatlakoztatni. A rendszer azonban nemcsak az USB-re korlátozott, az USB-t támogató bármilyen berendezés csatlakoztatható, pl MP3 lejátszó, újabb mobiltelefon-típusok, vagy akár az iPod is.
Amint a berendezést az USB-portba csatlakoztatja, a rádió kijelzőjén megjelenik a MEDIA PLAYER felirat és ön mindig látja, éppen mit hallgat.
A hang vagy manuális irányítás segítségével a kormányon kikeresheti és lejátszhatja a keresett számot, mindezt egyszerűen a műszerfal kijelzőjén megjelenő különböző menüpontok és mappák átböngészésével. Így mindig a kedvenc zenéjét hallgatja.

 

MOTOROK

1,2 8v 69 LE
(1.242 cm³, 69 LE, 156 km/h)
Már ezzel a motorral is elérhető a Fiatokra jellemző kellemes vezetési élmény és kiváló teljesítmény.
A 1,2 8v motor garantálja at alacsony üzemanyag-fogyasztást is (5,4 l/ 100 km kombinált ciklusban, 4,4 l/100 km városon kívüli ciklusban, és 7,2/100 km városi ciklusban).
CO2 kibocsátás: 126 g/km
Motor besorolás: Euro 6

1,4 8v 77 LE
(1.368 cm³, 77 LE, 165 km/h)
Az 1,4 8v motor az első, amelyet a teljesítmény maximálizálására  és a fogyasztás csökkentésére optimalizáltak. Hatékony, kifinomult, alacsony károsanyag kibocsátással, amelyek biztosítják a Punto sokoldalúságát.
Ezzel a motorral elérhetjük a maximális 165 km/h sebességet, csak 5,7 l/100 km üzemanyag-fogyasztással kombinált ciklusban, 4,7 l/100 km fogyasztással városon kívüli ciklusban és 7,4 l/100 km fogyasztással városi ciklusban.
E motornál is megtalálható a motort automatikusan leállító Start & Stop rendszer. A váltót csak helyezze üresbe és a motor leáll, közben valamennyi biztonsági elem és egyéb rendszerek, mint például a klíma, rádió vagy ablaktörlők tovább működnek. Amint ismét a pedálra lép, a motor gyorsan és csendesen magától elindul. Ez a technológia növeli a hatékonyságot, csökkenti a fogyasztást, a CO2-kibocsátást és a zajszennyezést is.
CO2 kibocsátás: 132 g/km
Motor besorolás: Euro 6

1,4 8v 77 LE LPG
(1.368 cm3, 77 LE 165 km/h)
Gyári LPG: a Fiat által garantált, gyári beszereléssel és biztonsággal megtervezett és legyártott rendszer.
Összehasonlítva a benzin-motorokkal (Panda, Punto – 15000 km/év) évente kb. 100.000 Ft-ot is megtakaríthat  és a CO2  kibocsátást is 14%-al csökkentheti .
Kibocsátási norma: Euro 6

1,4 8v 70 LE CNG
(1368 cm³, 77 LE benzin/70 LE gáz, 162 km/h benzin – 156 km/h gáz)
A benzinnel és sűrített földgázzal meghajtott környezetbarát motor valóban csúcsteljesítményre képes.
A motor indításnál benzint használ, majd automatikusan metánüzeműre vált. A gázkészlet kifogyás veszélyének estén az autó benzinnel üzemel. A vezető a műszerfalon egy gomb megnyomásával bármikor kiválaszthatja a meghajtás típusát. A motort a FPT-ben (Fiat Powertrain Technologies) tervezték és gyártották, amely 5 fokozatú manuális sebességváltóval érkezik. A modellt Multipoint befecskendezési technológiával ltáták el, amely sűrített gáz és benzin felhasználásnál is kiváló teljesítményt tesz lehetővé. A maximális sebesség 156 km/h.
A sűrített földgázt két, a padlózat alatt elhelyezett 84 literes (13 kg gázhoz) acéltartály tárolja, hogy a csomagtér mérete ne csökkenjen. A 45 literes benzintartály mérete megegyezik a hagyományos benzinmotorokéval, vagyis az összesen megtehető kilométerek száma meghaladja az 1000-et.
CO2  kibocsátás: 115 g/km (metán)
Motor besorolás: Euro 6

1,3 MultiJet 16v 95 LE
(1.248 cm³, 95 LE, 178 km/h)
A közvetlen befecskendezéses Common Rail dízelmotorok második generációjának tagja. Ez a csendes, környezetbarát motor a vezetésénél maximális kényelmet  és fantasztikus teljesítményt nyújt. Fejlesztésekor a hangsúlyt az ésszerűségre, gazdaságosságára és megbízhatóságára helyezték, mindezt azzal a céllal, hogy a motor hosszú időn át szolgálhasson. A motor úgy lett megtervezve, hogy élettartama bármilyen nagyjavítás nélkül elérje a 250 000 km-t.  Gyorsulása 0-100 km/h-ra mindössze 13,1 másodpercet vesz igénybe, az üzemanyag fogyasztás kombinált ciklusban 3,4 l/100 km, városon kívüli ciklusban 2,9 l/100 km és városi ciklusban 4,3 l/100 km. A motort DPF-vel (dízel részecskeszűrő)  látták el.
Motor besorolás: Euro 6